Top Module Empty
Visionsinc arrow Nieuws
Nieuws

        

Baarn, woensdag 14 oktober. Inspiratie met Visionsinc

Door: Mariëtte Robijn

Evon is deze avond te gast bij Visionsinc. Visionsinc is het organisatieontwikkelings- en adviesbureau van Pauline Maring. Het thema is "Opdoen van Nieuwe Inspiratie". Volgens Pauline juist in tijden van economische crisis hard nodig om verfrissend, maar ook gepassioneerd met visie de toekomst in te gaan. Iedereen heeft een visie op de toekomst. Maar hoe kunnen we die visie letterlijk in beeld brengen? Pauline leert ons de techniek van het beelddenken. Beelddenken is een vorm van fantasie. Een verteller, in ons geval Pauline, neemt je in gedachten bij de hand en wandelt met je door je toekomst. Jouw liefste professionele invulling van de toekomst probeer je in beelden vast te leggen. Dat kun je alleen zelf.

  

 uitleg-pauline-img_0852.jpg  close-up-doosje-krijtjes-im.jpg wendy-en-ineke-aan-het-teke.jpg
ineke-aan-het-tekenen-.jpg
 
tekening-ineke-img_0877.jpg
 


Stap 1. Beelddenken met je ogen dicht
In het prachtige Baarnse Koetshuis Madoera (1870) zitten al snel - in het volste vertrouwen - enkele tientallen Evon-vrouwen tien minuten met gesloten ogen naar verteller Pauline te luisteren. We nemen het jaar 2014 voor ons en wandelen in gedachten langs allerlei denkbare mijlpalen op weg daar naar toe. Wat doe je, waar werk je, hoe ziet je huis of je kantoor er nu uit, ziet het er over 5 jaar nog zo uit, met wie ben je daar, ben je alleen, hoe voel je je? En welk schilderij of beeld is het symbool van jouw bedrijf?

Stap 2. Beelddenken met je ogen open
De rustige, beeldvormende gedachtenwandeling die we ieder door onze eigen toekomst hebben gemaakt, houden we vast. Het is de basis van de volgende stap: breng je sterke eigenschappen in beeld en breng ze in verband met je toekomst. Denk aan compositie, kleur en beeld.

Tja. Daar zit je dan met een groot leeg vel en een doos waskrijtjes. Back to square one van de kleuterschool of is dit echt anders? Ja. Het is echt anders. Want in korte tijd moet je je toekomstbeelden op papier vormgeven. Het dwingt je, je te concentreren op je passie, op de essentie van jou en je bedrijf. Stiekem kijk je naar je buurvrouw. Zij kan wèl tekenen…Toch is iedereen even geconcentreerd bezig. Wel of niet kunnen tekenen is helemaal niet belangrijk. Gelukkig maar.

   

groepje-vooraan-aan-het-tek.jpg
 
groepje-anja-de-rijk-in-ges.jpg
groepje-paula-smits-img_087.jpg  bovenaanzicht-zaal-img_0874.jpg
bovenaanzcht-zaal-2-img_087.jpg
 

 

Stap 3. Beelddenken in gesprek
De tekeningen zijn klaar. Ze zijn stuk voor stuk een weerslag van ieders visie, ons toekomstdenken. In groepjes bekijken we elkaars tekening. Op een klein papiertje schrijven we over iedere tekening een paar kernachtige woorden. Die woorden zijn de basis van een groepsgesprekje over ieders toekomsttekening. Opvallend is dat we juist elkaars sterke punten uit de tekeningen halen. Het zijn die sterke punten die we van deze avond mee naar huis nemen. Ze zijn onze inspiratie voor de toekomst. Wonderlijk dat je in minder dan twee uur tijd met beelddenken je visie vorm kunt geven. Dat moesten we vaker doen. Pauline, dank je wel voor de inspirerende avond.


 


 

 

 

 

 

 

  

  

 

   

 
© 2018 www.visionsinc.nl